Keuzehulp? Wij helpen je graag bel 050-210 3340 ( 09.30 - 21.00 )

Kite-boards

7 artikel(en)

per pagina

7 artikel(en)

per pagina

Neem de tijd voor het kopen van een kitesurf board, ga als het kan testen of laat je informeren in onze kiteshop. Hieronder vind je algemene informatie over kitesurfboards.

Er zijn verschillende types kiteboards, om het gemakkelijk te maken; beginner boards, wakestyle, freestyle, freeride / alround, race en wave kitesurfboards en kiteboards speciaal voor lichtweer

Beginner kiteboard; voor beginnende kitesurfers zijn grote boards handig. Dez kiteboars hebben meer drijfvermogen en planeren eerder. Sommige kitesurf merken hebben speciaal boards voor beginners andere raden een freeride board van een grote maat aan. Neem niet te groot, als je eenmaal kan varen is dit juist onhandig en moet je al snel weer iets nieuws kopen. 

Wakestyle kiteboards: Wakestyle kitesurfen is op dit moment erg populair, op deze kiteboards zie je vaak wakeboardboots. Door deze boots zit aan je kiteboard vast. Wakestyle boards kenmerken zich door een hoekige outline, veel rocker en vaak diepe channels voor extra grip. Finnen zijn niet altijd noodzakelijk.

Freestyle kiteboards: Net als wakestyle boards hebben freestyle kiteboards een hoekige outline. Deze kiteboards zijn vaak ook geschikt voor boots. De Freestyle boards zijn vaak lichter van gewicht, smaller en hebben grotere finnen dan de wakestyle kiteboards.

Freeride kiteboards: De tip en tail van een freeride kiteboard lopen vaak iets smaller naar elkaar toe. Hierdoor is het vaargedrag iets comfortabeler t.o.v. freestyle boards en wakestyle kiteboards. In choppy water kan je dit verschil goed merken. Dit board is voor de meeste mensen heel geschikt om lekker mee te kitesurfen. Heb je geen ambities om in de wereldtop te gaan varen, kies voor een freeride kiteboard of een cross-over!

Raceboards: de naam zegt het al, snelle kitesurfboards, je kan er heel hard mee. het zijn directional boards met lange vinnen. 

Wave kiteboards: veel kitesurfers hebben vandaag de dag ook een wave board. De kitewaveboards zijn zowel met straps als strapless te gebruiken. Zoals de naam al zegt, een kiteboard voor kitesurfen in de golven.

Lichtweer kiteboards: diverse merken hebben speciaal lichtweer kiteboards, deze zijn vaak breed en groot en planeren snel, ook met weinig wind. Lastig te varen met veel wind doordat je over het board getrokken wordt. 

Waar moet je nogmeer op letten bij het kopen van een kitesurfboard?

Maat: De keuze hangt van veel factoren af. Ridergewicht en skills van de kitesurfer zijn in de regel de belangrijkste twee. Een kleiner kiteboard roteert sneller maar planeert later dan een groter kite board. Voor beginnende kitesurfers is een iets groter kiteboard makkerlijker, bij twijfel neem een iets grotere. Verder zul je na verloop van tijd een voorkeur voor een vaarstyle hebben. Tot die tijd kan je het beste een freeride kitesurfboard kopen. Testen helpt!

  • <70 kg: 128 - 132
  • 70-80 kg: 130-136
  • 80-95 kg: 134 - 140
  • >95 kg: >138

Footpads / straps: heel belangrijk zijn de pads en straps op je kiteboard. Hier kom je gauw genoeg achter. Sommige pads/straps zijn heel geschikt voor mensen met smalle voeten, anderen juist helemaal niet. Ook niet iedereen wil zijn voeten er helemaal ingeklemd hebben.